Apple watchOS 7.3 är släppt – här är alla nyheter

apple watch se 2020 1

Det är äntligen dags att uppdatera din Apple Watch igen. Version 7.3 är släppt och med nya uppdateringen får du bugg- och säkerhetsfixar.

Det är alltså ingen större uppdateringen den här gången. Målet med watchOS 7.3 är att fixa en del småproblem som har ställt till det för användarna.

Lästips: Apple: Här är lösningen på dålig batteritid och GPS-data med watchOS 7.0

Förutom fixade problem så har Apple lagt till en ny urtavla som ska uppmärksamma Black History Month. Urtavlan heter Enhet och är inspirerad av färgerna i den panafrikanska flaggan.

Med watchOS 7.3 introduceras även ”Träna med gäster”. En funktion som vi skrivit tidigare om här och som hjälper användare med Fitness Plus-prenumeration att komma ihåg med promenader.

Vidare är appen EKG nu tillgänglig i ytterligare fyra länder (Sverige har haft appen ett bra tag nu) och stöd för avisering av oregelbunden hjärtrytm i ytterligare fem länder.

Lästips: Problem för Apple Watch Series 3 med watchOS 7 – omstarter, krascher & dålig batteritid

Det mest utmärkande problemet som fixats med watchOS 7.3 är att Kontrollcenter och Notiscenter kunde sluta svara när zoomning var aktiverad.

Uppdateringen med watchOS 7.3 finns idag till alla Watch-modeller som stöder watchOS 7. Storleken är 165 MB och du måste ha minst 50 procents batterikapacitet för att uppdateringen ska installeras.

För att installera uppdateringen går du till Allmänt Programuppdatering i appen Watch. Ladda ner uppdateringen och sätt din smartklocka på laddaren så påbörjas installationen automatiskt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.