Apple: Här är lösningen på dålig batteritid och GPS-data med watchOS 7.0

apple watch se 2020 1

Apple har en officiell lösning på dålig batteritid och förlorad GPS-data med watchOS 7. Men det är den mest extrema lösningen förutom att byta ut din Apple Watch mot en ny – nämligen att fabriksåterställa mjukvaran.

Det är många användare av Apple Watch som rapporterat att watchOS 7 är problematisk på flera olika vis. Bland annat har batteritiden försämras dramatiskt och den inbyggda GPS:en har sämre positionsregistrering i vissa situationer.

Problemen gör att många i värsta fall måste ladda sina smartklockor redan efter några timmar från att klockan lämnat laddaren. Och för GPS:en är det vissa träningspass som inte registreras alls i bland annat Fitness-appen.

När Apple släppte watchOS 7.0.1 och iOS 14.0.1 löstes problemen för en del användare, men rapporterna fortsätter att strömma in från personer som påstår att uppdateringarna inte var tillräckliga.

Och till dessa har Apple ett tungt besked. Enda lösningen är att prova en fabriksåterställning av mjukvaran i Apple Watch-enheten.

Tacksamt nog är det enkelt att göra. Allt du behöver göra är att ta bort parkopplingen mellan iOS och watchOS så återställs klockan. Det är alltid rekommenderat att göra en säkerhetskopia innan man uppdaterar mjukvaran eller fabriksåterställer den. När du tar bort parkopplingen skapas en sådan automatiskt.

Om du vill läsa mer om Apples lösning kan du se företagets supportdokument om saken här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.