Kan jag köpa Google Pixel 5 i Sverige? Vad kostar Pixel 5?

google pixel 5 2020

Google har inte lanserat Pixel-serien på den svenska marknaden. Det betyder att du normalt inte kan köpa företagets mobiltelefoner direkt från tillverkarens webbsajt. Men det betyder inte att Pixel 5 är helt onåbar för oss svenskar.

När Google presenterade Pixel 5 och Pixel 4A 5G var det knappast någon överraskning att de nya mobiltelefonerna inte fick svenska priser. Google har inte lanserat Pixel-serien här och det finns inget som säger att de planerar att göra det heller.

Telefonerna finns bara att köpa i ett litet urval av marknader, bland annat USA givetvis. Med det sagt så finns en rad butiker i Sverige som säljer importerade Pixel-telefoner, och det är den vägen vi rekommenderar att du köper Pixel 5 om det går framöver.

Även om mobiltelefonen är importerad så har du garanti och reklamationsrätt på enheten när du köper från en svensk butik. Här är det extra viktigt att du väljer en butik som är erkänt bra och stor för att minska riskerna med problem om du måste returnera mobiltelefonen av någon anledning.

Tänk också på att många butiker gärna gör ett rejält påslag på importerade Pixel-telefoner. Kolla noga vad du måste betala och vad originalpriset i USA är. Risken är annars att du gör ett riktigt dåligt köp som kostar dig många onödiga tusenlappar.

Det rekommenderade priset för den billigaste varianten av Pixel 5 är 699 USD, vilket omräknat bli cirka 7 850 kronor inklusive moms i Sverige. Räkna med minst en tusenlapp extra för en importerad enhet – minst.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.