Fungerar Apple TV på Xbox One och Xbox Series? Nej, inte idag – men kanske inom kort

apple tv xbox microsoft app leaked 2020

Apple TV kan släppas som en app på Microsofts Xbox-konsoler. Enligt uppgift ska appen ge åtkomst till allt som mediacentret Apple TV erbjuder idag – allt från filmer till serier och Apple Originals.


I takt med att Apple försöker bredda sina marknadsandelar för Apple TV och samtidigt öka utbudet så blickar Cupertino-företaget mot nya möjligheter att sprida sitt innehåll.

Ett sätt är att få ut Apple TV-tjänsten som en app till exempelvis mediacenter och spelkonsoler. Och om vi ska tro de senaste uppgifterna är Apple och Microsoft i samtal om att ta Apple TV till Xbox-serien.

Apple TV ska redan idag finnas ute på ett litet antal spelkonsoler där testpersoner får prova tjänsten. Funktionellt ska appen vara jämlik med apparna till nyare TV-apparater från LG och Samsung, vilket bådar gott för användarna.

Du styr Apple TV-appen med handkontrollen

Det som skiljer appen till Xbox-konsolerna och den för TV-apparater är hur användarna interagerar med innehållet. Istället för att använda en fjärrkontroll är det handkontrollen till Xbox-konsolen som gäller.


Det vore inte omöjligt om Apple och Microsoft även öppnar för styrning i framtiden med en fjärrkontroll eller mobiltelefon som ansluts till spelkonsolen.

Notera att det är inte alla som får chansen att prova Apple TV-appen i sin ofärdiga form. Även om du skulle få tag på den före lanseringen så går den inte att använda utanför det extremt lilla antal användare som är inbjudna till testet.

När appen släpps får du åtkomst via inbyggda appbutiken direkt i din Xbox-konsol. Appen är kostnadsfri, men det är inte gratis att använda allt innehåll på tjänsten. Filmer och serier kan hyras, annat innehåll kräver en prenumeration hos Apple.