Nu sammanflätas Instagram och Messenger – meddelanden delas mellan apparna

facebook messenger instagram shared text 2020 apps

Nu slås dina meddelanden i Instagram ihop med Facebook Messenger. Det är ett steg av flera när Facebook vill konsolidera sina tjänster och slå ihop dem till ett större, mer sammanflätat system.

Den stora fördelen som lyfts fram med nya ändringen är att du kan växla sömlöst mellan dina meddelanden i Instagram och Messenger. Du kan alltså påbörja en konversation i direktmeddelanden i Instagram, och fortsätta i Messenger när du vill.

Nämnvärt är att Instagram och Messenger inte slås ihop till en och samma tjänst. Inte heller Instagram och Facebook. Det är tre olika tjänster som fortsätter ha sina separata appar och konton.

Det betyder bland annat att alla dina kommentarer och samtal från Instagram-användare stannar i Instagram.

Den nya sammankopplingen sker automatiskt med uppdateringar till både Instagram och Messenger, samt måste aktiveras av Facebook på sina servrar. Men själva kopplingen mellan apparna på din telefon eller surfplatta måste göras manuellt.

Förstå då kan du växla mellan apparna för att skicka meddelanden till samma konversation.

Funktioner från Messenger byggs in i Instagram

Samtidigt flyttas en del Messenger-relaterade funktioner in i Instagram. Som att kunna svara på specifika meddelanden, vidarebefordra dem och ändra hur chattupplevelsen ser ut i appen.

Facebook kommer även bygga in andra funktioner som Watch Together-funktionen, meddelandeeffekter, selfieklistermärken och mer.

Utrullningen av den nya sammankopplingen mellan Instagram och Messenger sker gradvis. Facebook har påbörjat aktiveringen i ett litet antal länder med planer på expansion i takt med att de ser att allt fungerar korrekt.

Du behöver inte göra något för att få den nya upplevelsen. Åtminstone inte mer än att hålla apparna uppdaterade.

När dina konton omfattas av utrullningen får du ett meddelande i apparna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.