Hur mycket låter Xbox Series X? (video)

microsoft xbox series

Funderar du på hur mycket Xbox Series X låter när den står i exempelvis vardagsrummet? Det vore inte ologiskt att ställa sig den frågan med tanke på att Playstation 4 Pro låter som en jetmotor när den pressas.


Och för dig som är orolig kan sägas att Xbox Series X omnämns som en mycket tyst spelkonsol. Enligt amerikanska medier är den tyst som en viskning, även när den pressas så att kylarlösningen får jobba ordentligt.

Xbox Series X är byggd som ett torn med en fläkt i toppen som drar ut den varma luften som skapas i spelkonsolen. Microsofts löfte om att konstruktionen skulle vara både tyst och effektiv ser ut att infrias.

Anledningen till att vi redan idag vet hur mycket Xbox Series X låter är tack vare de testenheter som Microsoft har skickat ut till media. I skrivande stund har enheterna varit ute i ungefär en vecka, och vi börjar få en bra bild av vad Microsoft levererat.

Jämförelsevis kan sägas att spelkonsolen som Xbox Series X ersätter – vilket är Xbox One X – inte är speciellt högljudd heller. Knappast så tyst som en viskning, men den är absolut inte lika illa som Playstation 4 Pro.


Om du är mer nyfiken rekommenderar vi att du kollar på recensionen av Xbox Series X här under. The Verge har gjort en utmärkt recension som bland annat lyfter fram känslan i spelkonsolen, laddningstiderna (och de är supersnabba!) samt många av de andra, nya funktionerna om erbjuds.