Bekräftelsen: iPhone 12 har INTE medföljande hörlurar / EarPods

apple earpods

iOS 14.2 bekräftar att iPhone 12-serien inte har EarPods med i lådan. Den senaste beta-versionen har inte längre referenser till EarPods – ett tydligt tecken på att Apple kommer göra den stora (och för många) fruktade ändringen.


Det handlar främst om en varningstext för RF-energi som normalt nämner EarBuds. I texten till iOS 14 och tidigare står att den som vill reducera exponeringen av RF-energi kan använda ett handsfree-alternativ som de inbyggda högtalarna, medföljande hörlurar eller andra tillbehör.

Med iOS 14.2 Beta 2 däremot har texten ändrats radikalt. Nu står det istället att användaren kan använda handsfree-alternativ som de inbyggda högtalarna, hörlurar eller andra tillbehör. Notera hur tydligt Apple har tagit bort ”medföljande” ur den meningen.

To reduce exposure to RF energy, use a hands-free option, such as the built-in speakerphone, the supplied headphones, or other similar accessories.

vs

To reduce exposure to RF energy, use a hands-free option, such as the built-in speakerphone, headphones, or other similar accessories.

Apple började skeppa med EarPods som har Lightning-anslutning under 2016 när iPhone 7-serien släpptes. Men nu kan det alltså vara slut med det – och det stannar inte där.

Det pratas även om att iPhone 12-serien kan släppas utan en strömadapter. Det har ryktats länge nu och uppgifterna cementerades ytterligare av att Watch Series 6 inte har en adapter i sin låda. Däremot väntas Apple fortsätta att skeppa med en ström- och datakabel för Lightning-anslutning likt tidigare


Om du tycker att det är kontroversiellt att Apple slutar skeppa med hörlurar till sina nya mobiltelefoner så bör du först ta en titt på Android-sidan. Många tillverkare där har redan slutat med samma sak i mellanklassen, så det är egentligen inget nytt. Och hela tanken är så klart att du ska köpa AirPods istället, vilket ökar kostnaden rejält för slutkonsumenten.