Apple Watch påminner dig att ta promenader med Time to Walk – snart till Fitness Plus

apple fitness plus logo grey 2020

Dagliga promenader i rask takt är bra för hälsan. Ändå är det många som helt glömmer bort (eller aktivt väljer bort) möjligheten att ta en promenad då och då.

Apple tycker att det är lite dumt, och bygger in stöd för en ny påminnelsefunktion om dagliga promenader för Fitness Plus-prenumeranter. Nu kan du bli påmind direkt i din Apple Watch.

Lästips: Bästa tipsen för Apple Watch – lär dig allt du kan göra med smartklockan (2021)

Det är Twitter-användaren Othmane som säger sig hittat funktionen via ett numera borttaget visningsmaterial från Apple.

Enligt materialet heter funktionen “Time to Walk” och är precis vad man kan föreställa sig; en enkel påminnelse – med en liten twist för att göra den mer användbar.

När Time to Walk-påminnelsen aktiveras kan du välja att ta din promenad, och då får du en berättelse på 30 minuter som läses upp av en kändisröst.

Lästips: Mobilt BankID slutar fungera med Android 5, iOS 10 & 11

Det rör sig bland annat om sångarna Shawn Mendes och Dolly Parton, NBA-stjärnan Draymond Green samt skådespelaren Uzo Aduba.

I skrivande stund är det oklart exakt hur Time to Walk fungerar. När Apple släpper watchOS 7.3 får vi veta. Dock finns Fitness Plus inte på den svenska marknaden än.

Tjänsten kan du bara skaffa med ett Apple-konto som är registrerat Australien, Irland, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien eller USA.