Fitbit Ace 3 är ett aktivitetsarmband för barn – lång batteritid

fitbit ace 3 2021 1

Fitbit Ace 3 är ett nytt aktivitetsarmband som riktar sig till riktigt unga användare. Modellen är barnanpassad med tåligt yttre och lång batteritid på upp till åtta timmar.

Den nya modellen är ordentligt vattentålig och har ett gummerat yttre som ska stå emot även lite tuffare lekar. Skärmen är pekvänlig och det finns även tryckkänsliga knappar på sidorna för smidig navigering.

Lästips: Stor uppdatering till Fitbit Charge 4 – många nyheter (februari 2021)

I Fitbit Ace 3 får du många av funktionerna från den föregående modellen Ace 2. Bland annat riktigt bra aktivitetsmätning samt möjlighet för föräldrar att styra innehållet i aktivitetsarmbandet via en mobilapp.

Fitbit Ace 3 har även extra lång batteritid – hela 60 procent bättre än Ace 2. Med åtta timmar per laddning är det inte lika stor risk att aktivitetsarmbandet dör under dagen. Ace 2 klarade bara upp till fem timmar, vilket är nämnvärt mindre.

fitbit ace 3 2021 2

Vad som däremot saknas är pulsmätare som Fitbit har i de flesta andra aktivitetsarmbanden på marknaden. Även de mer avancerade mätmetoderna som är mer lämpade för vuxna användare är borttagna.

En fin sak med Ace 3 är att föräldrarna kan programmera aktivitetsarmbandet med påminnelser om exempelvis träningar, läxor och när barnet ska lägga sig. Det finns även rörelsemotivering med olika mål och enkel statistik på en informationssida där barn och vuxna kan följa rörelseframsteg.

Lästips: Fitbit Sense – ny smartklocka med smartare hälsofunktioner & stressmätning

Slutligen kan nämnas att aktivitetsarmbandet har många barnvänliga urtavlor som är lite mer spännande och roliga än den klassiska klockan.

Cirkapriset för Fitbit Ace 3 är runt tusenlappen. Modellen är snäppet dyrare än Ace 2, men fördelarna väger upp för den lilla ökningen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.