Stor uppdatering till Fitbit Charge 4 – många nyheter (februari 2021)

fitbit charge 4 colors

Fitbit Charge 4 uppdateras med nya funktioner. Det populära aktivitetsarmbandet får stöd för ny hälsodata och samtidigt öppnas mer information som tidigare var för Premium-prenumeranter till gratisanvändarna.

Nyheten kommer efter att Googles köp av Fitbit bekräftats vara fastställd och innebär att användarna kan se syremättnaden i blodet direkt från handleden. Det var tidigare begränsat till att bara visas i den tillhörande appen.

Lästips: Är Fitbit Charge 4 & Charge 3 vattentät? Här är svaret

Uppdateringen gör också så att hudens temperatur äntligen kan mätas och visas direkt på din Charge 4. Något som tidigare inte var möjligt överhuvudtaget på aktivitetsarmbandet.

En annan stor nyhet är att funktionen Health Metrics nu finns till alla som har en Charge 4, Versa 2 eller Inspire 2. Health Metrics var tidigare bara för prenumeranter på Premium, men finns nu till alla med rätt enhet.

fitbit charge 4 active zone minutes

Det som skiljer gratis- och Premium-användarna med den här nyheten är att de senaste får lite extra data att tillgodose sig med. Bland annat kan prenumeranter se en hel månads data medan gratisanvändarna får nöja sig med sju dagar.

EKG-funktionen breddas också så att den fungerar på fler länder. Redan idag fungerar den bland annat i Sverige, men framöver kommer användare i Kanada, USA och Nya Zeeland också att få tillgång.

Lästips: Fitbit Charge 4 uppdateras med ny mjukvara – får dynamisk GPS & smart väckarklocka

När Google bekräftades köpa Fitbit fanns en oro att företaget skulle sluta underhålla befintliga produkterna på marknaden. Den nya uppdateringen visar att det åtminstone kortsiktigt finns en vilja att förbättra produkter som finns på marknaden idag. Vi hoppas att den vilja håller i sig om två år också.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.