YouTube kan få stöd för bild-i-bild (PiP) med iOS 14.5

youtube ios 145 pip bildibild 2021

YouTube kan få stöd för bild-i-bild, även kallat PiP, med iOS 14.5. Om du använder beta-versionen av Apples kommande iOS-uppdatering så finns stödet där – men det är oklart om vi får se det när skarpa versionen släpps.


Vad betyder det att YouTube kan få stöd för bild-i-bild? Med det menas att själva videon kan lyftas ur appen och läggas som en fristående, flyttbar, ruta ovanför andra appar. Perfekt när du vill se ett videoklipp och göra annat samtidigt.

Lästips: YouTube slutar fungera på Apple TV (3rd Generation)

Det är webbsajten Macrumors som är först att uppmärksamma det hett efterlängtade stödet. Redan med iOS 14 som släpptes i september fanns stödet där, men i begränsad form och för ett begränsat antal appar.

Enda anledningen till att YouTube inte stöder det idag är för att Google valt bort det. Och inte bara i sin app, utan även i webbläsarversionen.


Notera att stödet som finns i beta-versionen av iOS 14.5 så klart inte är garanterad att finnas kvar när skarpa versionen släpps. Det är aldrig spikat förrän färdiga versionen har rullat ut, och det kan potentiellt vara ett fel hos Google som gör att funktionen aktiverats i förtid.