Bloodborne i 60fps på Playstation 4 & Playstation 5 – så gör du

bloodborne art

Nu kan du spela Bloodborne i 60fps på din Playstation 4 eller 4 Pro. En inofficiell uppdatering från kända moddaren Lance McDonald låser upp bildvisningsfrekvensen – men inte för alla spelare där ute.

Bloodborne är ett känd för att vara brutalt oförlåtlig när spelare reagerar för långsamt eller missbedömer ett slag. Det tar bara sekunder att dö och när spelet normalt körs i 30fps så blir minsta fördröjning kännbar.

Lästips: God of War är optimerad för Playstation 5 (4K / 60fps)

Faktum är att 30fps även gäller för senaste Playstation 5, en spelkonsol vars prestanda vida överstiger även Playstation 4 Pro, så där borde 60fps rimligtvis inte vara ett problem även i full upplösning.

Problemet? Spelstudion FromSoftware som skapade Bloodborn har inte släppt en uppdatering som optimerar spelet för Playstation 5.

Den som har en Playstation 4/4 Pro, Bloodborne och senaste version 1.09 installerad kan köra modden från Lance McDonald för nämnvärt mjukare spelupplevelse. Om du kan leva med att upplösningen minskar från 4K till 720p alternativt 1080p.

Lanseringstrailern ger en fin bild av hur mycket du kommer gråta när du spelar Bloodborne.

För att ladda ner den inofficiella 60fps-uppdateringen till Bloodborne går du till denna sida och följer instruktionerna.

Zip-filen du laddar ner innehåller tre filer:

  • 720p.exe
  • 1080p.exe
  • readme.txt

Var noga med att läsa textfilen eftersom den innehåller instruktioner och förklaringar på filerna. För att använda uppdateringen och modda spelet måste du skaffa en dekrypterad version av eboot.bin (endast v1.09!), placera antingen 720p.exe eller 1080p.exe i samma mapp och starta den körbara filen. Och voila, spelet är moddat för 60fps.

Osäker på hur man gör för att allt ska fungera? Det finns utmärkta guider på internet och vi vågar inte ge oss in på något som i värsta fall gör spelet ospelbart på din Playstation-konsol. Är du det minsta osäker – undvik den här uppdateringen och vänta på att FromSoftware ska släppa en officiell lösning (om det någonsin kommer).

Lästips: Nu är Jedi: Fallen Order optimerad för Xbox Series X/S och Playstation 5

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.