Nu är Jedi: Fallen Order optimerad för Xbox Series X/S och Playstation 5

jedi fallen order

Star Wars Jedi: Fallen Order har uppdaterats med stöd för nya generationens spelkonsoler.


Uppdateringen är redo att installeras idag med stora förbättringar som följd. Vi rekommenderar att du installerar den genast om du har en Xbox Series X/S eller Playstation 5.

Vad uppdateringen förbättrar är bland annat bildkvaliteten, den dynamiska upplösningen och bildvisningsfrekvensen. Även den digitala bildbehandlingen har förbättrats.

Lästips: Mass Effect: Legendary Edition – släpps 2021 med förbättrad grafik

Om vi ska börja med den lite långsammare spelkonsolen Xbox Series S så har upplevelsen förbättrats med högre bildvisningsfrekvens. Den är nu 60 fps istället för 45 fps som tidigare. En märkbar förändring alltså.


Syskonmodellen Xbox Series X har ännu fler förbättringar. Det blir dock lite mer avancerat eftersom spelkonsolen har två prestandalägen till Jedi: Fallen Order.

  • Performance Mode
    • Bildvisningsfrekvensen är nu stabila 60 fps
    • Den dynamiska upplösningen växlar mellan 1080p och 1440p
  • Normal mode
    • Bildbehandlingen har ökat till 4K-upplösning
    • Den dynamiska upplösningen växlar mellan 1512p och 2160p

Och sist, men inte minst, har vi Playstation 5 med tre förbättringar. Här har bildvisningsfrekvensen ökat till 60 fps (upp från 45 fps), bildbehandlingen sker nu i 1440p och den dynamiska upplösningen har tagits bort helt. Istället renderas varje bildruta nu i 1200p, istället för att ändras mellan låga 810p och 1200p.

Ni kan läsa hela den engelska sammanfattningen på EA.com här.

Lästips: Strömma Star Wars: The Rise of Skywalker och få skadeprogram på datorn