Annons

Samsung lanserar ny soundbar med Dolby Atmos – HW-Q950A med 11.1.4-ljud

Annons

Samsung har presenterat en ny soundbar som placeras i flaggskeppsklassen. Det här är ett monster till ljudlimpa med 11.1.4-ljud, trådlös subwoofer och rumskalibrering.

Modellen stöder trådlösa anslutningstekniker som Apple AirPlay 2 och kan kalibrera sig automatiskt efter rummet med sin inbyggda mikrofon. Till och med subwoofern kan ställa in sig helt själv.

Lästips: Bang & Olufsen Beosound Stage – soundbar med Atmos, AirPlay 2 & eARC

Det som särskiljer HW-Q950A från alla konkurrenter är 11.1.4-ljudet.

Det är möjligt tack vare en unik uppsättning högtalare som både skickar ljudet åt sidorna och uppåt för att studsas mot taket. Något som är behövligt med Dolby Atmos och DTS:X.

Faktum är att 11.1.4 är ett steg upp från tidigare flaggskeppsmodellen HW-Q950T som ”bara” klarade 9.1.4-ljud. Skillnaden i praktiken? Det återstår att se.

Annons

Förutom tidigare nämnda AirPlay 2 så stöder HW-Q950A även Dolby Atmos, DTS:X, Amazon Alexa och HDMI eARC. Den senare är nödvändig för att strömma högupplöst ljud från exempelvis din TV till soundbaren.

Andra detaljer som avslöjats är stöd för Q Symphony och Game Mode Pro.

Den förstnämnda funktionen gör att du kan lyssna på musik från både soundbar och TVn samtidigt. Game Mode Pro minskar mängden ”latency”, vilket är fördröjningen i ljudet, när du spelar.

Lästips: Samsung HW-K960 har många problem – undvik att köpa den här ljudlimpan

Det finns ingen prislapp för HW-Q950A i skrivande stund. Räkna med ett pris norr om 15 000 kronor vilket är cirkapriset för föregångaren HW-Q950T vid lanseringen.

Om HW-Q950A blir för dyr finns även syskonmodellen HW-Q800A att titta närmare på.

Samsung HW-Q800A är en mindre, billigare soundbar med 3.1.2-ljud. Precis som i sin storebrorsmodell stöds AirPlay 2, Dolby Atmos, DTS:X, eARC och Amazon Alexa.

Inte heller HW-Q800A har något pris just nu. Vi återkommer med mer information om prisuppgifter och specifikationer när det finns.