God of War är optimerad för Playstation 5 (4K / 60fps)

God of War
God of War

Nu är hyllade God of War optimerad för Playstation 5. Med en uppdatering som släpptes i början på februari får spelet 4K-stöd med 60 bilder per sekund på nya spelkonsolen.


Tidigare har God of War kört den icke-optimerade, standardversionen för Playstation 4 och 4 Pro. Visserligen med stabilare bildvisningsfrekvens, men utan alla fördelar som den kraftfullare hårdvaran i Playstation 5 erbjuder.

Lästips: God of War har passerat 10 miljoner sålda exemplar

Med uppdateringen installerad kan du glädjas åt stabila 60 bilder per sekund för en mjuk och behaglig bildvisning. Upplösningen är upp till 4K – utan att du behöver sänka bildvisningsfrekvensen.

Med det sagt så är det möjligt att ställa aktivera en inställning som heter “Original Performance Experience”. Den låser spelet till bara 30 bilder per sekund för att simulera känslan från Playstation 4 Pro om du vill det.


god of war playstation 5 4k
Skärmdump från God of War med 4K-upplösning på en Playstation 5. Bildkälla: Twitter

En intressant detalj i det hela är att spelare med God of War på skiva faktiskt kunde köra 4K/60fps om de var frånkopplade från internet, eller bara hindrade spelet från att uppdateras.

Anledningen är att spelutvecklaren Santa Monica Studio hade upplåst bildvisningsfrekvens från början. Det ändrades i efterhand med en uppdatering som löste inkonsekvent prestanda på den långsammare konsolen Playstation 4.

Lästips: Nu är Jedi: Fallen Order optimerad för Xbox Series X/S och Playstation 5