God of War har passerat 10 miljoner sålda exemplar

God of War
God of War

God of War har sålt i fler än 10 miljoner exemplar. Det är första speltiteln i God of War-serien som nått den milstolpen – men spelet är långt ifrån först med den bedriften.


God of War har fått lysande betyg och omdömen i recensioner sen lanseringen i april 2018. Och spelet har länge varit en favorit hos Playstation-spelarna – tillsammans med tunga titlar som Uncharted 4, Red Dead Redemption 2 och Horizon Zero Dawn.

Santa Monica Studio som utvecklade God of War planerade inledningsvis att släppa en nerladdningsbar DLC för spelet. Tyvärr ansåg spelets regissör, Cory Barlog, att DLC:n var för ambitiös och lade ner arbetet.

Vi vet att God of War får en efterföljare någon gång i framtiden. Och med spelmotorn redan på plats hoppas vi att arbetet med God of War 2 går snabbare än de åtta år som God of War tog på sig.

Få spel till Playstation 4 har passerat 10 miljoner exemplar

God of War är ett av mycket få speltitlar till Playstation 4 som passerat 10 miljoner sålda exemplar.


Faktum är att bara fyra spel har nått milstolpen. De andra tre är The Last of Us Remastered, Uncharted 4: A Thief’s End och Horizon Zero Dawn. Samtliga tre är riktigt bra speltitlar som rekommenderas till att alla Playstation 4-ägare.

God of War är också en av spelkonsolens snabbast säljande titlar någonsin. De första tre dagarna på marknaden såldes 3.1 miljoner exemplar, vilket var den ledande siffran tills Spider-Man släpptes. Det spelet nådde otroliga 3.3 miljoner på tre dagar.

Spelar du God of War eller har du kanske redan klarat spelet? Vad tycker du om det? Skriv en kommentar och berätta!