Fitbit Charge 4 uppdateras med ny mjukvara – får dynamisk GPS & smart väckarklocka

fitbit charge 4 colors

Vad har hänt? Fitbit har uppdaterat mjukvaran i aktivitetsarmbandet Charge 4. Den nya versionen är 1.96.29 och har totalt sex nämnvärda förbättringar att prata om.

Här är den kompletta ändringsloggar: 

  • Dynamisk GPS som använder din GPS:en i din mobiltelefon för att spara platsinformation, rörelsedata och annan information.
  • Nya GPS-inställningar för att spara på enhetens batteri respektive öka prestandan efter behov.
  • Smart väckarklocka som använder sömnmätning för att väcka dig vid rätt tidpunkt på morgonen.
  • Inställning för hur länge skärmen på Charge 4 får vara igång.
  • Inställning för att se när du aktiverade din Charge 4 första gången direkt i Fitbit-appen.
  • Generella bugg- och stabilitetsfixar.

Två största nyheterna till Fitbit Charge 4 med 1.96.29

Dynamisk GPS är den kanske största nyheten till Charge 4.

Även om Charge 4 har inbyggd GPS – vilket gör det lättare att mäta din träning utan att ha en mobiltelefon i närheten – så kanske du vill använda GPS:en i din telefon istället.

Det finns flera anledningar till varför det är önskvärt. Batteriet dräneras inte lika snabbt i din Charge 4 och chansen är större att du får korrekt positionsdata med GPS:en i din telefon.

Med Dynamisk GPS aktiverad i Charge 4 väljer aktivitetsarmbandet själv vilken GPS som ska användas. Har du telefonen i närheten används den, annars väljer aktivitetsarmbandet sin egen GPS.

Tips: Läs mer om Fitbit Charge 4 i vår lanseringsartikel här. Där kan du se alla specifikationer, funktioner och senaste priset på aktivitetsarmbandet.

Nästa stora nyhet är Smart Wake. En funktion som använder sömnmätning för att väcka dig när aktivitetsarmbandet bedömer är bästa möjliga tidpunkt.

Egentligen är Smart Wake inte speciellt smart eftersom det enda funktionen gör är att kolla den sömndata som sparas av Charge 4 när du sover. Och om du sover lätt inom 30 minuter från att du satt ditt larm så väcker Smart Wake dig.

Sover du däremot tungt enligt sömnmätningen så låter Smart Wake dig vara tills tiden då alarmet är satt. Inga konstigheter egentligen alltså.

Du kan läsa mer om sömnmätning med Charge 4 och funktionen Smart Wake här.

Så uppdaterar du mjukvaran i Fitbit Charge 4

Det är enkelt att uppdatera mjukvaran i din Fitbit Charge 4. Processen är nästan helt automatisk och du riskerar aldrig att göra något fel.

Först måste du kolla inställningarna i din Fitbit-app på telefonen så att du har aktiviterat heldagssynkronisering och tillåter appen att köra i bakgrunden.

Se också till att din Charge 4 har fullt batteri.

Därefter går du till Idag-fliken i Fitbit-appen > Tryck på din profilbild > Därefter din enhetsikon. Om det finns en uppdatering ser du en uppdateringsknapp, tryck på den för att starta processen.

Följ instruktionerna på skärmen. Det hela tar bara några minuter.

Läs mer om uppdateringsprocessen på Fitbits officiella webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.