Nya sportlurar från Klipsch – T5 II True Wireless Sport McLaren

klipsch t5 ii true wireless sport mclaren
Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren © Klipsch

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren är nya generationens äkta, trådlösa in-ear-lurar med hög ljudkvalitet och fyra mikrofoner för tydliga samtal.

De nya in-ear-lurarna är som namnet antyder utvecklade i samarbete med McLaren och har en design i kolfiber och orange som tydligt refererar till biltillverkaren.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren är anpassade för användning i dåliga väderförhållanden. Designen är IP67-klassificerad vilket betyder att du kan använda hörlurarna under både tuffare träning och vid regn.

Memory foam-pluggar till öronen ingår

Inbyggt i laddningsfodralet finns ett unikt system för fuktborttagning. Allt för att hålla hörlurarna torra och fräscha inför nästa användning, och givetvis för att de ska hålla längre.

Med hörlurarna följer en hel rad tillbehör som hjälper dig att hitta rätt passform i just dina öron.

Totalt ingår sex vanliga öronpluggar och ett par så kallade ”memory foam”-pluggar som formar sig efter dina öronkanaler. Klipsch skickar också med tre olika storlekar på öronvingar som håller hörlurarna på plats när du exempelvis är på löprunda.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren har fyra mikrofoner för samtal. De kan även användas med ett speciellt transparensläge som förstärker ljudet från omgivningen.

Batteritiden anges till ungefär åtta timmar med batterierna i lurarna och ytterligare 24 timmar med laddningsfodralet. Totalt 32 timmars batteritid alltså. Det medföljer en trådlös laddingsplatta för laddningsfodralet.

Anslutningen till din mobiltelefon sker med Bluetooth 5.0 och hörlurarna stöder SBC, AAC och aptX. Varken aptX HD eller LDAC stöds, och inte heller nyare aptX Adaptive finns med i listan.

Så mycket kostar Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren

Cirkapriset för Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren är 249 USD, eller cirka 2 900 kronor inklusive moms.

Om du inte vill ha den unika McLaren-designen och klarar dig utan laddningsplattan så kan du skaffa Klipsch T5 II True Wireless Sport för 229 USD, vilket är runt 2 600 kronor inklusive moms.

Slutligen har vi en tredje, mer avskalad variant av hörlurarna som heter Klipsch T5 II True Wireless. Den varianten kostar 199 USD, eller nära 2 300 kronor inklusive moms.

Specifikationer

Öronpluggar6 st vanliga + 1 st memory foam
Vattentålig designJa, IP67
AnslutningBluetooth 5.0
Batteritid (hörlurar)8 timmar (50 mAh)
Batteritid (laddningsfodral)28 timmar (360 mAh)
HögtalarelementDynamic Moving Coil Micro Speaker (5mm)
LjudkodekarSBC, AAC, aptX
BrusreduceringPassiv (-22dB)
TransparenslägeJa
Stöd för Android / iOSJa / Ja
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.