Razer DeathAdder V2 Mini – gamingmus för dig som gillar mindre datormöss

razer deathadder v2 mini

Razer DeathAdder V2 Mini är en ny gamingmus för dig med lite mindre händer. Det är i princip en förminskad variant av befintliga DeathAdder V2, men med några viktiga skillnader.

Den mest märkbara skillnaden mellan DeathAdder V2 Mini och DeathAdder V2 är så klart storleken. Den nya, mindre modellen är hela 20 gram lättare med sina totalt 62 gram.

Fysiskt är måtten för DeathAdder V2 Mini klart mindre än DeathAdder V2.

Mini har måtten 65,4 x 56 x 38,5 millimeter medan vanliga modellen är större med sina 72,7 x 61,7 x 42,7 millimeter. En markant skillnad alltså.

Och det är inte de enda skillnaderna.

Eftersom storleken har minskat så betyder det att Razer har tvingats till kompromisser. DeathAdder V2 Mini har exempelvis bara sex programmerbara knappar medan DeathAdder V2 har åtta knappar.

Även sensorn är lite sämre i DeathAdder V2 Mini. Här får du en optisk sensor med maximalt 8 500 DPI, ned från 20 000 DPI i DeathAdder V2. För normalspelaren lär det inte märkas någon skillnad, men för professionella spelare med höga krav kan det vara kännbart.

Utöver det finns även några likheter mellan de två modellerna.

Båda har fötter av polytetrafluoreten, mer känt som teflon, på undersidan, en speedflex-kabel för anslutning till datorn och Razers optiska brytare under knapparna. Det finns även RGB-belysning som kan programmeras via Razers mjukvara.

Cirkapriset för Razer DeathAdder V2 Mini är 49.99 USD, eller cirka 600 kronor inklusive moms. Inte långt från storebror DeathAdder V2 som kostar runt 700 kronor idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.