Uppgift: iPhone 12 har lägre batterikapacitet än iPhone 11

apple iphone 11 2019

Nya generationens iPhone-modeller har lägre batterikapacitet än dagens iPhone 11. Det avslöjar webbsajten MyDrivers som har hittat detaljer om Apples kommande mobiltelefoner.

Enligt MyDrivers har iPhone 12-serien nämnvärt mindre batterikapacitet än telefonerna i iPhone 11-serien. Upp till hela 37 procent mindre enligt den information vi har idag.

Uppgifterna pekar på att iPhone 12, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro har batterikapaciteten 2 227 mAh, 2 775 mAh respektive 3 687 mAh.

Det kan jämföras med 3 110 mAh, 3 046 mAh respektive 3 969 mAh i iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max. Den största skillnaden är så klart i iPhone 11 versus iPhone 12 där den förstnämnda har 37 procent högre kapacitet.

Andra uppgifter pekar dessutom på att Apple tänker hoppa över batteriladdaren i årets iPhone-modeller. Det är inte heller säkert att vi får hörlurar i lådan, vilket är första gången någonsin för Apple om det stämmer. En laddningskabel ska dock ingå vad vi vet.

Det är oklart om den rapporterade batterikapaciteten faktiskt stämmer. Inte heller vet vi hur det påverkar batteritiden i praktiken om det är korrekta uppgifter. Apple kan rent teoretiskt ha kommit på något riktigt energibesparande som gör att kapaciteten kan minska, och kanske även den fysiska storleken i sin helhet.

Exakt vad som kommer får vi reda på runt september eller oktober månad när Apple presenterar iPhone 12-serien. Mer information följer så fort vi har andra uppgifter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.