Tips

Är Fitbit Charge 3 vattentät? Här är svaret

Fitbit Charge 3 är ett aktivitetsarmband släpptes i oktober 2018. Det är tredje generationens modell i Charge-serien, och visst har den ett visst mått av vattentålighet. Här förklarar vi vad den kan och inte kan i vatten.

Fitbit Charge 3 är ett större lyft jämfört med sina två föregångare. Den har en bättre pulsmätare, är mer precis i sina stegräkningar och den har inbyggd Spo2-mätare, även om den senare just i skrivande stund inte är aktiverad.

Den är dessutom betydligt tåligare mot vatten och damm än både Charge HR och Charge 2. Aktivitetsarmbandet är däremot inte helt vattentätt och saknar en IPX-klassificerad. Här är vad Fitbit säger att Charge 3 klarar i vatten:

  • Vattentålighet ner till 50 meters djup
  • Du kan simma, duscha och vara i regn med Charge 3

Betyder det att du bör dyka med Charge 3 ner till 50 meters djup? Absolut inte. Helst inte duscha eller använda den i en varm bubbelpool heller, eftersom den inte är anpassad för hett vatten.

En viktig detalj är också att du inte bör delta i vattensporter som vattenskidor, eller hoppa från en höjd eftersom Fitbit Charge 3 inte är designad för de hårda tryck som den utsätts för vid nedslag mot vattenytan.

Fitbit Charge 3 är ingen dykarklocka och det finns flera fall där Charge 3-användare har vattenskadat sina enheter bara genom att simma med dem. Det gäller alltså att vara försiktig, även om tillverkaren menar att den klarar 50 meters djup.

Vilka aktivitetsarmband från Fitbit är vattentäta?

Fitbit Versa klarar både simning, duschar och regn
  • Fitbit Ace: Duscha, men du får inte simma med den
  • Fitbit Charge 3: Simma och dyk ner till 50 meters djup
  • Fitbit Flex 2: Simma och dyk ner till 50 meters djup
  • Fitbit Ionic: Simma och dyk ner till 50 meters djup
  • Fitbit Versa: Simma och dyk ner till 50 meters djup

Tänk på att inte alla medföljande armband är lämpliga för att simma med. Om du har ett armband i stål eller läder bör du det först ersättas med ett sportband i silikon.

Taggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close