Fitbit Sense – ny smartklocka med smartare hälsofunktioner & stressmätning

fitbit sense 2 2020

Fitbit Sense är smartklocka som avläsa hudens temperatur, mäta din hjärtrytm och varna för förmaksflimmer. Sense släpptes i augusti 2020 tillsammans med Versa 3 och har ett cirkapris på 3 499 kronor inklusive moms.

Fitbit Sense ståtar med en ljusstark OLED-skärm med touchfunktion, är vattentålig ned till 50 meter och har inbyggd GPS. Smartklockan har sex dagars batteritid vid normalt bruk och har stöd för Fitbit Pay för kontaktlösa betalningar.

Det finns inbyggda mikrofoner och högtalare i Fitbit Sense. Det betyder att du både kan svara på meddelanden via rösten, och ta emot samtal direkt på handleden. Det förutsätter dock att du har din Android-telefon inom samma WiFi-nätverk.

Designen påminner mycket om Versa-serien, men under skalet sitter betydligt mer hälsorelaterad funktionalitet.

Här hittar vi funktioner för stresshantering och det har tillkommit en hel flik i Fitbit-appen för mindfullness. Fitbit övervakar din sömn, dagliga aktivitet och annan relevant data för att se hur du mår över tid. Resultatet presenteras som ett stresshanteringspoäng som ger en helhetsbild över ditt mående.

fitbit sense 1 2020

En intressant detalj är att Fitbit Sense kan avläsa hudens temperatur. Det hjälper dig att snabbare får reda på när du har en förhöjd kroppstemperatur och för kvinnor kan funktionen användas till bättre koll på menscykeln.

Det finns även en eda-sensor i Sense-klockan. Sensorn mäter hur konduktiv huden är och hur mycket svett som produceras. Det bidrar till uträkningen av användarens stressnivå och är superenkelt att avläsa. Bara lägg handen över skärmen så aktiveras eda-sensorn automatiskt.

Vidare finns stöd för röstassister som Google Assistent och Amazon Alexa. Stödet finns dock bara på ett utvalt antal marknader i skrivande stund.

Cirkapriset för Fitbit Sense är 3 499 kronor inklusive moms. I priset ingår smartklockan samt ett års prenumeration på Fitbit Premium. Fitbit Sense går att köpa från den 25 september 2020. Det är oklart om funktioner som EDA- och EKG-sensorer fungerar från start för svenska användare.

Hur mycket kostar Fitbit Sense?

Cirkapriset är 3 499 kronor.

Fungerar Fitbit Sense med iPhone?

Ja, Fitbit Sense fungerar med iPhone. Dock utan många av funktionerna som fungerar med Android.

När kan jag köpa Fitbit Sense?

Smartklockan kan köpas från den 25 september 2020.

Hur lång batteritid har Fitbit Sense?

Upp till sex dagars batteritid vid normal användning.

Är Fitbit Sense vattentät/vattentålig?

Ja, ned till 50 meters djup.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.