Apple släpper macOS 11.2.2 ”Big Sur” – här är allt nytt

macOS 11.0 Big Sur
macOS 11.0 Big Sur

Apple har släppt uppdateringen med macOS 11.2.2 ”Big Sur”. Uppdateringen fokuserar helt på bugg- och säkerhetsfixar, så förvänta dig inga stora förändringar.

  • Oklart hur länge problemet med hubbarna pågått
  • Extremt kort ändringslogg för macOS 11.2.2
  • Gäller bara nyare Macbook Pro och Air

En av buggarna som Apple fixat med 11.2.2 gjorde att specifika tillbehör som hubbar och dockningsstationer kunde skada nyare Mac-datorer. Bland annat senare modeller av Macbook Pro och Macbook Air.

Lästips: Apple släpper macOS 11.2.1 ”Big Sur” – endast buggfixar

De tillbehör som kan skada Mac-datorer ansluts via USB-C och är inte officiellt kompatibla. Det gäller datorer från 2019 och framåt. Äldre modeller påverkas däremot inte.

macOS Big Sur 11.2.2 prevents MacBook Pro (2019 or later) and MacBook Air (2020 or later) models from incurring damage when they are connected to certain third-party, non-compliant powered USB-C hubs and docks.

Ändringsloggen för macOS 11.2.2 från Apple.

Det är oklart hur många hubbar som är påverkade och hur länge problemet har pågått. Klart är i alla fall att vi äntligen har en lösning med macOS 11.2.2.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.