Nintendo slutar reparera 3DS & 3DS XL

nintendo 3ds

Har du fortfarande en Nintendo 3DS eller 3DS XL hemma? Då bör du veta att Nintendo inte längre utför service eller reparationer på de gamla handspelkonsolerna.

  • Gäller alla varianter av gamla 3DS och 3DS XL
  • New-varianterna av 3DS och 3DS XL omfattas INTE
  • Inga fler reparationer eller service efter 31 mars
  • Handspelkonsolerna slutade tillverkas 2020

Originalversionen av Nintendo 3DS lanserades på den japanska marknaden i februari 11. Den snäppet vassare och större 3DS XL-modellen, även kallad ”LL” i Japan, introducerades i juli 2012.

Båda slutade officiellt att tillverkas redan i september förra året, men det har ändå varit möjligt att få befintliga handspelkonsoler reparerade hos tillverkarens servicecenter.

Lästips:

Nu meddelar Nintendo att service och reparationer inte längre är möjligt efter den 31 mars 2021. Det gäller alla färgkombinationer av 3DS (CTR-001) och 3DS XL (SPR-001).

Notera att det INTE gäller New 3DS, New 3DS XL, 2DS eller 2DS XL – dessa modeller kan fortfarande lämnas in för service eller reparation.

Trots att 3DS/2DS-serien kanske inte är den bästa enheten för att kolla på film och serier så har det faktiskt varit möjligt. Netflix har en app på handspelkonsolerna, men den stängs ner den 30 juni. Du har alltså ett kort fönster för att prova appen om du vill uppleva pixelfilm på de små skärmarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.