Slutet för Nintendo 3DS och 2DS är här – tillverkas inte längre

NIntendo 2DS XL 3DS XL

Nintendo slutar tillverka och sälja handspelkonsolen 3DS. Och det gäller alla varianter av modellen, både vanliga 3DS och 3DS XL. Även New 2DS och 2DS står noterade på Nintendos webbsajt som att de inte längre tillverkas.


Samtidigt har den amerikanska Nintendo-sajten tagit bort precis allt material som rör 3DS-modellerna. Ytterligare ett tydligt tecken på att handspelkontrollen är på väg ut i kylan.

Då Nintendo 3DS presenterades under 2010 så har den japanska speljätten verkligen underhållt sin handspelkonsol under en föredömligt lång period. Men nu när stödet inte längre finns där är frågan hur många uppdateringar som 2DS- och 3DS-konsolerna får framöver.

Totalt skeppades 75 miljoner exemplar av 3DS-serien världen över. Inte ens hälften av vad ännu äldre DS-serien mäktade med, och Wii U nådde mer än 384 miljoner sålda exemplar under sin livslängd.

Det är inte förvånande att Nintendo släpper taget om sina gamla 2DS/3DS-modeller och fokuserar helt på Switch-serien. Inte minst då Nintendo väntas släppa en kraftfullare och 4K/HDR-kapabel modell under 2021.


Frågan är nu vad som händer med alla befintliga 2DS- och 3DS-enheter på marknaden. Kommer Nintendo släppa taget direkt och låta dem dö ut eller får vi se löpande uppdateringar ett tag till? Vad tror du?