Safari 14 är släppt till macOS Catalina och Mojave – här är nyheterna

apple-safari-logo

Apple har släppt Safari 14 för macOS Catalina och Mojave. Uppdateringen installeras som en systemuppdatering och är redo för båda systemen idag. Uppdateringen är på 67 MB och har en stor mängd förbättringar.


Bland nyheterna i Safari 14 hittar vi en omarbetad design och nya funktioner. Exempelvis hittar vi integritetsrapporter, inbyggd översättningsfunktion för text och stöd för 4K/HDR-video som några förbättringar.

Den mest uppenbara nyheten ser du direkt när Safari 14 startar första gången. Startsidan har förbättrats med nya förslag på webbsajter att besöka och nya bakgrundsbilder. Här hittar du även dina favoritsajter, en summering av integritetsrapporten samt en läslista baserad på din besökshistorik.

Safari 14 har dessutom fler inställningar för att skydda din integritet när du surfar på internet. Webbläsaren kan exempelvis kontrollera enskilda webbspårare på varje webbsajt och ge dig en rapport om dessa.

apple safari 14 uppdatering 2020

Apple har givetvis även släppt en hel mängd bugg- och säkerhetsfixar som både skyddar dig och ökar stabiliteten. En säkerhetsförbättring är att Safari 14 inte längre stöder Adobe Flash Player, vilket är en mycket välkommen nyhet.


Nämnvärt här är att du måste ha macOS Big Sur för att Safari 14 ska spela videor på internet i 4K/HDR. Den inbyggda textöversättningen fungerar inte heller utanför Big Sur.

Tänk på att när webbläsaren uppdateras måste du först stänga alla fönster med Safari.