Google kan släppa ny högtalare som heter Nest Audio

google nest home 2020

Google Nest Audio kan vara nästa stora lansering i Nest-serien med smarta högtalare. Namnet kommer från Google Home-appen till Android och det är webbsajten 9to5mac som har grävt fram referenserna till nya högtalaren.


Den 30 september väntas Google hålla i ett stort evenemang där företaget presenterar en rad nya produkter. Bland annat mobiltelefoner och smarta högtalare i Nest-serien. Och en av de nya högtalarna kan vara Nest Audio.

Google Nest Audio är sannolikt redan presenterad åtminstone på bild. Google har avslöjat designen på en ännu okänd produkt som tydligt påminner om tidigare Nest-högtalare. Google har också avslöjat att högtalaren är portabel och därmed kan flyttas runt i hemmet (dock inte utomhus).

De läckor vi sett tidigare pekar på ett cirkapris runt 120 USD, eller runt 1 300 kronor inklusive moms. Här i Sverige kan vi räkna med ytterligare några kronor på priset efter butikernas påslag. Mer än dubbla kostnaden för Google Home alltså.

Det är oklart vilka smarta funktioner som Nest Audio har och vilken ljudkvalitet vi kan vänta oss.


Om Nest Audio ska konkurrera på marknaden måste den helst låta som Sonos One-serien. Allra minst bättre än gamla Google Home som har en hel del att önska i ljudkvalitet.

Exakt vad som kommer får vi se den 30 september på Googles evenemang.

Mer nyfiken på Nest Audio? Läs mer om nyheten på 9to5googles webbsajt.