Microsoft Outlook kan nu vara din standardapp för mejl i iOS 14

Microsoft Outlook

Microsoft har uppdaterat mejlklienten Outlook för iOS 14 och iPadOS 14. Med den nya versionen kan du ställa in Outlook som standardappen för mejl i Apples senaste operativsystem för iPhone och iPad.

Det är egentligen inga konstigheter. Vill du använda Microsoft Outlook som din standardapp i iOS 14 går du till inställningarna och väljer Outlook i applistan. Där väljer du din app som standardapp istället för vanliga appen Mejl från Apple.


Svårare än så är det inte. Du behöver inte starta om din mobiltelefon och inte heller appen. Och det finns många anledningar till varför du inte bör använda Mejl-appen, så byt till Outlook idag och se varför.

microsoft outlook forvald app ios14 2020

Om du undrar huruvida Gmail också kan ställas in som standardapp så kan sägas att nej, det är inte möjligt. Åtminstone inte i den stund som vi skrev den här artikeln. Vi räknar dock med att Google släpper en uppdatering till Gmail inom kort.

Och en anledning till det är att Google helt nyligen släppte en uppdatering till Chrome för iOS 14 och iPadOS 14. Även om webbläsaren använder Safaris egna renderingsmotor under huven så kan även Chrome (och Edge) bli din standardapp för webbläsare om du vill.

Du kan ladda ner Microsoft Outlook till din mobiltelefon och surfplatta här. Mejlklienten är helt kostnadsfri och fungerar med såväl Outlook som Gmail.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.