iOS 14.2 Beta är här – nu fungerar Shazam direkt via kontrollpanelen

apple ios 14 2 beta shazam
Foto: Macrumors

Apple har släppt den första beta-versionen av iOS 14.2. Den nya versionen innehåller en ny funktion som gör att du kan identifiera musik enklare än någonsin – även om du har dina AirPods på dig.

Med iOS 14.2 kan du lägga till Shazam i kontrollcentret för snabbare åtkomst till appen i iOS. När du hör en låt du vill identifiera tar du fram kontrollcentret och klickar på appen i listan. Svårare än så är det inte.

Fram till och med iOS 14 har det visserligen varit möjligt att använda Shazam för att ta reda på specifika låtar, men då endast via assistenten Siri eller genom att öppna själva appen. Inkluderingen i kontrollcentret gör processen betydligt smidigare.

En annan nyhet i beta-versionen av iOS 14.2 är att du får förslag från Apple Music i kontrollcentret när du inte spelar musik först stunden. Även kontrollerna för mediauppspelning har optimerats och är nu enklare att både se och använda.

Om du vill prova beta-versionen av iOS 14.2 kan du anmäla din iPhone till beta-programmet här. Tänk på att beta-mjukvara är ofärdig och kan ha otrevliga buggar som ställer till det. Glöm inte att säkerhetskopiera alla dina viktiga filer innan du installerar uppdateringen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.