Oculus Rift S läggs ner – slutar säljas våren 2021

oculus rift s headset vr

Planerat att köpa en Oculus Rift S? Kanske är det läge att tänka om – för Facebook har avslöjat att de lägger ner modellen. Och det betyder att framtida stöd är på väg ut i kylan, men inte än på ett tag.


Under våren 2021 är det planeratt Oculus Rift S ska sluta säljas helt. Istället fokuserar Facebook på nya och förbättrade Oculus Quest 2, en modell som fungerar både trådlöst och ansluten till en PC.

Enligt Prabhu Parthasarathy som är produktansvarig för Quest 2 så är det helt rätt tid att slå ihop två produkter till en. Första generationens Oculus Rift och Rift S tas bort, Oculus Quest 2 blir ensam kvar.

Både första och andra generationens Oculus Rift fortsätter att underhållas ett tag till. Exakt hur länge är oklart i skrivande stund.

Även om Oculus Quest 2 ser ut att blir en värdig efterföljare till Rift S så är den senare fortfarande ett attraktivt alternativ. Speciellt om du kan leva med att linserna inte går att justera för avståndet mellan pupillerna (något som kritiserats av många).


Det finns många andra, utmärkta VR-headset på marknaden idag om du inte vill skaffa ett VR-headset från Oculus och Facebook. Exempelvis Valve Index och HTC Vive Cosmos. Eller varför inte kolla närmare på nya HP Reverb G2? Ingen av dem kräver inloggning med ett Facebook-konto.

Vad tycker du om att Oculus Rift S är på väg bort? Är det något du väntat på eller hoppas du på fortsatt stöd med ny firmware-mjukvara en tid framöver? Skriv en kommentar och berätta om dina tankar kring nyheten.