SteelSeries Arctis 9 – gaminglurar till PC och Playstation 4 & 5

steelseries arctis 9 gaminghorlurar 2020

SteelSeries Arctis 9 är nya gaminghörlurar utseendemässigt påminner om befintliga Arctis 9X, men som på insidan har ny teknik som gör ditt lyssnande mycket smidigare.

Den nya modellen fungerar med PC och Playstation 4. Planerar du att skaffa Playstation 5 kan du glädjas åt en firmware-uppdatering med stöd som släpps lagom till konsolens lansering. Xbox-stöd finns däremot endast i Arctis 9X-modellen.

SteelSeries Arctis 9 ansluts till din PC eller Playstation-konsol via bluetooth eller den medföljande radiomodulen (som ansluts via USB). Det finns även vanlig hörlurskontakt på 3.5mm för dig som föredrar analog anslutning med vanlig sladd.

Samtliga kontroller på hörlurarna hittar du på den högra kåpan. Här hittar du även hörlurskontakten och microUSB-porten för laddning (kom igen SteelSeries, gå över till USB-C någon gång!). På den vänstra kåpan sitter en infällbar mikrofon.

steelseries arctis 9 gaminghorlurar 2020 1

Batteritiden anges till 20 timmar vid normalt bruk.

Du kan ansluta både bluetooth och 2.4GHz-radio samtidigt. Det betyder två samtidiga uppspelningskällor så att du kan höra både spelet och musik eller podcast samtidigt om du vill. Alternativt kan du fortsätta spela och ta emot ett inkommande samtal, vilket är mycket praktiskt.

Nämnvärt om SteelSeries Arctis 9 är att om hörlurarna ska ansluta still en Playstation-konsol är det bara radiomodulen som gäller – inte bluetooth.

Cirkapriset för Arctis 9 är 199 USD. Omräknat blir det cirka 2 200 kronor inklusive moms.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.