Terraria släpps INTE på Google Stadia – spelutvecklar utslängd från Google

google stadia logo

Google slängde ut spelutvecklaren bakom succéspelet Terraria. Då svarade utvecklaren med att vägra släppa sitt spel på speltjänsten Stadia.

Uppdatering 2021-02-28: Utvecklingen återupptas
Spelutvecklaren Andrew Spinks har meddelat att Google äntligen aktiverat alla konton för Re-Logic. Det betyder att Terraria åter är under utveckling för speltjänsten Stadia. Enligt Spinks har Google varit transparenta med varför kontona stängdes ner från första början. Google bekräftar till webbsajten The Verge att utvecklingen av Terraria har återupptagits.

Ursprungliga artikeln från 28 februari 2021

Terraria är ett populärt sandlådespel som i det närmaste kan beskrivas som en 2D-version av Minecraft. Ett spel som fått ett kultfölje sedan lanseringen 2011 och som fortfarande utvecklas med nya funktioner.

Lästips: Expandera lagringen i din Playstation 5 med en extra SSD– möjligt sommaren 2021

Åtminstone på nästan alla andra plattformar än just Stadia. För Terraria kommer (sannolikt) aldrig släppas på Googles speltjänst. Inte efter att Google kastat ut en av spelutvecklarna bakom Terraria.

I ett svep fick Andrew Spinks – grundaren av Terraria-utvecklaren Re-Logic – alla sina konton avstängda, vilket resulterade i tusentals mejl raderade på Gmail och åtskilliga gigabyte med data på Drive borttagna. Även företagets YouTube-kanal stängdes ner.

Enligt Andrew Spinks har han aldrig gjort något som bryter mot Googles användaravtal, men det är så klart något vi inte kan bekräfta på något vis.

Med det sagt så verkar han vara fruktansvärt arg över hela händelsen och Google har inte svarat på frågor om kontots avstängning. Vi får helt enkelt vänta och se om någon på företagetsjätten vill granska och återinställa all data igen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.