Apple har svartlistats hos Råd & Rön. Företaget har vid två tillfällen valt att inte följa rekommendationerna från ARN, vilket gör att bolaget hamnat på skamlistan.
- Besluten gäller en Apple Watch och ett iPad-tangentbord
- Apple gav fel språklayout på ersättningstangentbordet
- Ovanligt att väletablerade företag inte följer ARNs beslut (läs: rekommendationer?
Konsumenttidningen Råd & Rön sammanställer varje år en lista över företag som inte följer beslut från Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).
ARN tar beslut i tvister mellan konsumenter och företag när de inte kommer överrens. I fallet med Apple handlar det om två tillfällen där företaget vägrat gå på samma linje som ARN.
Lästips: Allvarlig fel i Apple M1-bestyckade datorer – sliter ut SSD-disken
1. Vid ena tillfället uppmanades Apple att reparera en Watch-klocka vars skärm spruckit. Trots att Apple har ett utbytesprogram för den specifika skadan så menade företaget att yttre påverkan är skälet till sprickan, och därmed vägrar de reparera eller ersätta smartklockan.
2. Vid det andra tillfället gällde beslutet ett tangentbordsskal för surfplattan iPad som var trasigt. Apple uppmanades ersätta produkten, vilket också skedde. Problemet? Apple ersatte ett tangentbord med svensklayout med ett för den engelska marknaden.
Apple har normalt höga betyg i kundnöjdhet, men här faller företaget alltså till korta och därmed svartlistas bolaget hos Råd & Rön.
Det är ovanligt att väletablerade företag inte följer ARNs beslut. Ett undantag är resebranschen som gärna går sin egen väg.
Om du är prenumerant på Råd & Rön kan du läsa hela nyheten om Apples svartlistning här.
Lämna ett svar
Visa kommentarer