När släpps Monarch: Legacy of Monsters?

Monarch: Legacy of Monsters

Om du gillar monsterfilmer som Godzilla – då väntar du garanterat på att Monarch: Legacy of Monsters ska ha premiär.

Serien utspelar sig i samma universum som de tidigare filmerna om Godzilla och King Kong. Istället för att lägga fokus på de superstora monstren så har strålkastaren nu riktats mot den mystiska gruppen Monarch.

Som du kanske kommer ihåg så har Monarch ett finger med i spelet i samtliga filmer som utspelar sig i samma universum där Godzilla, King Kong och de andra titanerna befinner sig.

Men vilka är Monarch, vad vill de egentligen och hur spelar de in i berättelserna kring titanerna?

Det här handlar Monarch: Legacy of Monsters om

Här är den officella beskrivningen till Monarch: Legacy of Monsters:

Efter den dundrande striden mellan Godzilla och Titanerna som utplånade San Francisco och den chockartade avslöjandet att monster är verkliga, följer Monarch: Monstersnas Arv två syskon som följer i sin fars fotspår för att avslöja deras familjs koppling till den hemlighetsfulla organisationen känd som Monarch.

Ledtrådar leder dem in i monstrens värld och till sist ner i kaninhålet till arméofficeren Lee Shaw (spelad av Kurt Russell och Wyatt Russell), som utspelar sig på 1950-talet och ett halvt sekel senare där Monarch hotas av det Shaw vet. Den dramatiska sagan – som sträcker sig över tre generationer – avslöjar nedgrävda hemligheter och på vilka sätt episka, jordbävningsliknande händelser kan eka genom våra liv.

Då har Monarch: Legacy of Monsters premiär

Producenter är Chris Black (känd från Severance) och Matt Fraction (känd från Hawkeye).

Andra känd och okända namn som dyker upp i serien är Anna Sawai, Kiersey Clemons, Ren Watabe, Mari Yamamoto, Anders Holm, Joe Tippett och Elisa Lasowski.

Apple har visserligen släppt det officiella namnet på serien och avslöjat hur många avsnitt vi kan förvänta oss i den första säsongen.

Men Apple har inte släppt något officiellt premiärdatum för Monarch: Legacy of Monsters. Vi vet helt enkelt inte när serien har premiär riktigt än.

Däremot vet vi vart serien kommer att strömmas, och det är så klart Apple TV Plus.

Tips: Se Skull Island på Netflix

Innan Monarch: Legacy of Monsters har premiär så kan du passa på att se en annan serie från samma universum.

Skull Island är en animerad serie på Netflix som hade premiär den 22 juni och snabbt fick stor uppmärksamhet.

Serien är knappast barnvänlig, så det kan vara en god idé att barnen inte håller till i närheten när man kollar på den.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.