När släpps Marvel’s Spider-Man 2 till PS5?

Spider-man 2

Marvel’s Spider-Man 2 är ett hett efterlängtat spel som står högt upp på mångas önskelistor.

Efter den enorma succén med Marvel’s Spider-Man som släpptes 2018 och Spider-Man Miles Morales som släpptes 2020 så har längtan efter en efterföljare varit stor.

Då släpps Marvel’s Spider-Man 2

Och väntar är snart över för alla hängivna fans av spindelmannen. Spelet Marvel’s Spider-Man 2 släpps till Playstation 5 den 20 oktober 2023.

Spelet släpps exlusivt för Playstation 5-konsolen, men vi räknar kallt med att Sony introducerar en version för PC någon gång i framtiden.

När spelet släpps så går det bara att köra en spelar åt gången. Det finns varken cross-play med andra spelare över internet eller ens co-op. Precis som de tidigare spelen alltså.

Smått lurigt eftersom många bilder visar både den ursprungliga spindelmannen Peter Parker och Miles Morales tillsammans, vilket hintar om co-op-möjligheter.

Även om det inte är möjligt så har Sony ändå gjort det möjligt för spindelmännen att vara tillsammans i spelet, eller nästan i alla fall. Du kan nämligen växla sömlöst mellan dem när du spelar och utforskar den öppna spelvärlden.

Berättelsen till Marvel’s Spider-Man 2

Berättelsen till spelet är till viss del ännu dolt bland skuggorna. Vi vet att Peter Parker och Miles Morales är tillbaka, men också att de får sällskap av skurkar som Venom och Kraven.

Som om inte det vore illa nog för vår favoritduo så dyker även Lizard, Prowler, Grizzly, Norman Osborn, Tombstone och Taskmaster upp med jämna mellanrum för att göra livet surt för dem.

Chockerande nog så kommer även superskurken Shocker (ha-ha) att göra ett gästspel.

Exakt hur berättelsen kommer att se ut återstår att se, och faktiskt så vill vi inte veta för mycket i förväg. Vi räknar med att det här blir ett av årets största spellanseringar – och spelstudion Insomniac Games lär få ta i från tårna om de ska slå sina tidigare framgångar.

Oh, förresten, visste du att staden byggs ut med fler stadsdelar att besöka? Nu finns även Brooklyn och Queens med på kartan!

Du kan sakta ner tiden i Marvel’s Spider-Man 2

En intressant funktion som Insomniac Games har lagt till i Marvel’s Spider-Man 2 är möjligheten att sakta ner tiden.

I de två tidigare spelen kan det snabbt bli oöverskådligt hektiskt när fiender attackerar från alla håll och kanter. För att göra det lite enklare för de som behöver mer tid på sig att reagera så finns en inställning som ändrar tiden i spelet.

Du kan göra så att striderna utspelar sig i slowmotion med ner till 30 procent av den ursprungliga hastigheten. Totalt finns fyra hastighetslägen:’

  • 30 procent
  • 50 procent
  • 70 procent
  • 100 procent (standard)

Du kan ändra inställningen när som helst. Mycket bra där Insominac Games, mycket uppskattat!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.