Assassin’s Creed Mirage släpps en vecka tidigare än planerat

Assassins Creed Mirage

Om du väntar på att Assassin’s Creed Mirage ska släppas så har vi riktigt positiva nyheter. Ubisoft meddelar att spelet lanseras en hel vecka tidigare än planerat.

Då släpps Assassin’s Creed Mirage

Tidigareläggandet av lanseringen betyder att Assassin’s Creed Mirage går att spela från den 5 oktober istället för den 12 oktober.

Anledningen till varför spelet släpps tidigare vet vi inte. Men det är inte svårt att tänka sig varför. Samma månad kommer flera riktigt tunga spel som alla konkurrerar om spelarna.

Vad sägs om Alan Wake 2, Marvel’s Spider-Man 2 och Super Mario Bros. Wonder?

Inte konstigt att Ubisoft inte vill ge sig in i den tuffa konkurrensen – speciellt då Assassin’s Creed Mirage initialt var tänkt att släppas exakt samma vecka som de andra tre spelen.

Assassin’s Creed Mirage är en tredjedel så stort som Valhalla

En stor nyhet med Assassin’s Creed Mirage är att spelet är betydligt mindre än föregångaren Valhalla.

Faktiskt bara en tredjedel så stort. Eller kortare mer specifikt. Du får alltså inte samma, överväldigande stora spelvärld att springa runt i. Däremot betydligt mer att göra på en mindre yta.

Huruvida Ubisoft tänker släppa någon DLC till Mirage som de gjorde till Valhalla vet vi inte. Spelstudion har i alla fall sagt att det inte finns några direkta planer just nu. Åtminstone vad de säger utåt.

Assassin’s Creed Mirage kostar mindre än Valhalla

Eftersom Assassin’s Creed Mirage är betydligt mindre än Valhalla så reflekteras det också av prislappen.

Endast 450 kronor kostar spelet när du köper det på skiva. Dagsaktuella priser och tillgänglighet hos svenska återförsäljare hittar du på Prisjakt här under:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.