Animerade serien Skull Island på Netflix (trailer)

Neflix logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Det har varit tyst om Netflix kommande animerade show Skull Island, som är satt i Legendary’s MonsterVerse. Serien, producerad av Powerhouse Animation, annonserades för två år sedan och nu verkar det som att det inte dröjer länge innan vi återvänder till Skull Island.

Skull Island, som har Brian Duffield och Jacob Robinson som exekutiva producenter, skildrar äventyren hos en grupp skeppsbrutna forskare. De spolas i land på ett avlägset ö-paradis, bara för att upptäcka att den är full av gigantiska, närmast omöjliga monster.


Filmtips: Scott Pilgrim (animerad serie) kommer till Netflix

I den nya trailern lägger man inte mycket vikt vid mänskliga karaktärer som Annie (Mae Whitman), Charlie (Nicolas Cantu) eller Irene (Betty Gilpin). Istället lyfter man fram alla Titans på Skull Island och deras minst sagt blodtörstiga framtoning. Vi gissar att de människor som befinner sig på Skull Island får en minst sagt obekväm tid på ön.

Det verkar inte finnas några blonda karaktärer som springer runt på ön, och Godzilla verkar inte vara särskilt inblandad. Däremot gör King Kong ett framträdande och verkar vara särskilt intresserad av en kvinnlig karaktär. Detta kan peka mot att serien återvänder till idén om att Kong är lika fascinerad av mänskliga kvinnor som han är upprörd över andra Titans.

Netflix’s Skull Island har premiär den 22 juni.

Kong: Skull Island

Första filmen om King Kong och Skull Island

Den första filmen om King Kong, som släpptes 1933, är en klassisk äventyrs- och skräckfilm. I filmen följer en ambitiös filmregissör, Carl Denham, med ett filmteam till den mystiska Skull Island, en outforskad ö i Stilla havet. Där upptäcker de Kong, en gigantisk apa, samt en mängd andra förhistoriska varelser.

Efter att ha träffat på önfolk, lyckas teamet fånga Kong och tar honom tillbaka till New York för att visa upp honom som ”Världens åttonde underverk”. Kong bryter dock loss och sprider kaos i staden, mest noterbart när han klättrar upp på Empire State Building med den kvinnliga huvudrollen, Ann Darrow, i handen. Filmen slutar tragiskt när Kong skjuts ned från skyskrapan av stridsflygplan.

Lästips: Beck: Quid Pro Quo visas på C More – här är trailern

Filmens tema fokuserar på den konflikt som uppstår när människan stör naturen och utnyttjar vilda djur för egen vinning. Trots sin ålder är den fortfarande en influent källa för moderna monsterfilmer och har inspirerat flera remakes och uppföljare.

Det är värt att notera att Skull Island har varit ett återkommande inslag i många King Kong-filmer och andra medier, men det var inte förrän 2017 med filmen ”Kong: Skull Island” som ön blev huvudplatsen för en hel film. Denna film är en del av Legendary Entertainment’s MonsterVerse, som inkluderar andra ikoniska monster såsom Godzilla.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.