Netflix öppnar för kontodelning i Sverige – här är priset

netflix iphone 14 pro max matoolegeek unsplash

Efter att ha introducerats i andra länder, är det nu svenskar på Netflix som ska betala mer för användning utanför deras hem.

Under det senaste året har Netflix utforskat alternativet att införa en extra avgift för användare som delar sitt konto utanför sin hushåll. Svenska användare står nu i tur att möta dessa nya förändringar då Netflix har börjat skicka ut e-postmeddelanden till prenumeranter där Netflix-kontot används på flera platser.

Om kontot utnyttjas av personer som inte checkar in regelbundet där den primära användarens hemadress är, kommer den primära användaren att informeras om alternativet att lägga till extra användare utanför hushållet. Kostnaden för att lägga till en ytterligare användare är 49 kronor per månad och person.

Utöver detta har Netflix infört ytterligare funktioner för att underlätta för användare att övervaka sina konton.

Bland annat har tjänsten uppdaterat sitt gränssnitt för att du enklare ska kunna se vilka enheter ditt konto är aktivt på och för att du ska kunna logga ut från dessa enheter med lätthet. Dessutom har det gjorts enklare att ta bort profiler från Netflix-konton, så att huvudanvändaren inte behöver betala mer om någon annan användare utanför hushållet tittar på filmer och serier.

Läs mer om Netflix:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.