Netflix blir billigare i 30 länder – men inte i Sverige

Neflix logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Glädjande nyheter för alla Netflix-prenumeranter. Filmtjänsten har meddelat att månadspriset minskar i 30 länder och kan bli så mycket som 60 procent billigare.

Förändringen sker primärt i Afrika, Asien, Sydamerika och östra Europa. Varför Netflix blir billigare vill filmtjänsten inte avslöja. Inte heller gör de någon större sak av det då endast berörda länder har fått information om prisförändringen.

There’s a bunch of people around the world in countries where we’re not deeply penetrated, and we have more opportunities to go attract them.

Netflix vice-VD Peters

En tänkbar anledning till att Netflix blir billigare på just de nämnda marknaderna kan ha med konkurrensen att göra. Det är helt enkelt inte lika köpstarka marknader och då måste Netflix locka med något när fler filmer och serier inte räcker.

netflix iphone 14 pro max matoolegeek unsplash
Vill du se den här bilden i 4K på din mobiltelefon så kostar det 179 kr / månad.

Netflix är mycket dyrare än konkurrenterna i Sverige

Någon prisförändring i Sverige ser det dessvärre inte ut att bli. Här är det fortfarande mellan 99 kronor och 179 kronor som gäller beroende på vilken nivå du väljer. Jämfört med HBO Max, Viaplay, Skyshow Time, Amazon Prime och Disney Plus så är det en saftig högstanivå.

Bland länderna som omfattas av prissänkningen hittar vi Yemen, Jordan, Libyen, Iran, Kenya, Kroatien, Slovenien, Bulgarien, Nicaragua, Ecuador, Malaysia, Indonesien, Thailand och Filippinerna. Västra Europa, USA och Kanada omfattas däremot inte alls.

Det verkar också som att bara vissa prenumerationer omfattas. Det är inte klart exakt vilka. Som The Verge säger så är det extremt sällan som Netflix har gjort sina prenumerationer billigare. En välkommen nyhet som vi hoppas ska smitta över till Sverige under 2023.

Via The Wall Street Journal och The Verge.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.