Första bilderna på Galaxy Watch 6 Classic

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Läckta renderingar på Galaxy Watch 6 Classic visar att Samsung kan återinföra den roterande funktionsringen runt urtavlan.

Det är Twitter-kontot @OnLeaks och MySmartPrice som släppt bilderna som påstås vara en tydlig visning av hur den nya smartklockan kommer att se ut.


Förutom att ”bekräfta” den roterande ringen som kan användas för att göra olika val i exempelvis menyer så visar bilderna även att ringen blir tunnare än på tidigare (vilket vi är mycket tacksamma för).

Andra nyheter som detaljeras av bilderna är att Galaxy Watch 6 Classic får en designändring som är hämtad från Galaxy Watch 5 Pro. Och det är den platta kanten längs sidorna.

Vi vet sen tidigare att Samsung kanske funderar på att göra sig av med Pro-modellen, men se inte bilderna som någon bekräftelse på det. Vi får helt enkelt avvakta och se vad den sydkoreanska tillverkaren gör.

Renderingarna visar också en tydlig, borstad finish och ett armband med magnetiskt lås, liknande designen på Galaxy Watch 5 Pro. Räkna dock med att det finns flera olika designalternativ för både uret och armbanden, så gillar du inte vad som visas på bilderna så kan du garanterat få andra färgalternativ och byta ut armbandet.

Samsung förväntas lansera Galaxy Watch 6-serien i juli tillsammans med Galaxy Z Fold 5, Flip 5 och den nya Galaxy Tab S9-serien. Klockan förväntas fortsätta använda Wear OS 3 med Samsungs anpassade gränssnitt. Dock kan en uppgradering till Wear OS 4 vara att vänta inom en snar framtid.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.