Enklare delning av WiFi-lösenord mellan iOS 18 och Android

Apple iPhone 15 Pro Max

Den som har en iPhone vet att Apples ekosystem historiskt har fungerat dåligt med prylar från andra tillverkare, inte minst Android-telefoner. Med nya iOS 18 gör Apple livet lite enklare för dig som vill dela WiFi-lösenord mellan iOS och Android.

För att dela dina WiFi-lösenord med Android-telefoner använder du nya, förbättrade lösenordsappen som följer med iOS 18. Den har stöd för QR-koder vilket betyder att du enkelt skapar en kod som Android-telefonens kamera kan läsa från din iPhone-skärm.

Lästips: Spela in samtal med iOS 18 och iPhone

Allt som krävs är fyra enkla steg. Så här gör du:

  1. Öppna lösenordsappen på din iPhone med iOS 18
  2. Gå till kategorin ”Wi-Fi”
  3. Välj WiFi-nätverket du vill dela med en Android-telefon
  4. Klicka på alternativet för att visa QR-kod

Du kan nu rikta kameran på Android-telefonen mot QR-koden och följa instruktionerna på skärmen. Svårare än så är det inte.

apple ios18 wifi losenord delning 2024
Så här ser lösenordsdelning för WiFi med QR-koder ut i iOS 18.

För att göra valet av WiFi-nätverk enklare har Apple märkt ut nätet du använder på din iPhone med en blå symbol. Du kan helt enkelt inte välja fel om du har flera, snarlika namn i närheten.

En annan, smidig detalj är att du kan dela din personliga så kallade hotspot på samma sätt. När du gör ett personligt nätverk för internetdelning på din iPhone kan lösenordet till det nätet delas på samma sätt.

Lösenordsappen som följer med iOS 18 finns även till iPadOS 18 och fungerar därmed på samma sätt med din nyare iPad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.