Apple ID blir Apple-konto (Apple Account)

Apple Logo
Bild: Jimmy Jin, Unsplash

I samband med lanseringen av iOS 18, iPadOS 18 och macOS Sequoia byter ”Apple ID” namn till ”Apple-konto”. Anledningen är att Apple vill ge en konsekvent inloggning på alla bolaget tjänster och för dig som använder är det ingen skillnad i upplevelsen.

Alla dina inloggningar till Apples tjänster fungerar precis som tidigare. Din mejladress och lösenordet ändras inte. Du är fortsatt inloggad på alla dina prylar efter ändringen och du kan fortsätta använda din iPhone, iPad eller Mac-dator helt obehindrat.

I samband med lanseringen av iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia och watchOS 11 byter Apple-ID namn till Apple-konto för en konsekvent inloggning på alla Apples tjänster och enheter med användarens befintliga inloggningsuppgifter.

Nyheten att Apple ID döps om kommer inte som någon överraskning. Det har ryktats länge att förändringen var på gång.

Namnbytet har tagits emot positivt av många då Apple-konto känns betydligt smidigare att förstå än ”Apple ID”, även om det i praktiken inte är någon stor förändring i användarupplevelsen.

Apple detaljerar fler och större nyheter till bolagets tjänster i nyhetsrummet här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.