Köp Alan Wake 2 – här är lägsta priset

Alan Wake 2

Alan Wake 2 är äntligen släppt. Spelet är den officiella efterföljaren till det första spelet med samma namn som släpptes 2010. Till skillnad från många andra släpp i AAA-klassen så är det här något av en unik händelse då spelet bara går att köpa digitalt.

Digital utgåva håller nere priset

Finska Remedy Entertainment är både utvecklaren och utgivaren av Alan Wake 2. I ett uttalande säger de att spelet bara släpps digitalt, till skillnad från många andra storspel som även finns på skiva. Anledningen till beslutet är att man vill hålla nere priset. Och på den punkten är det helt klart lyckat. Du betalar ungefär 20 procent mindre för Alan Wake 2 än andra AAA-titlar idag.

Alan Wake 2 till Xbox

Alan Wake 2 till Playstation

Alan Wake 2 till PC

Skillnaden mellan standard och Deluxe Edition

Standardversionen innehåller hela huvudspelet och inget extra. Vill du ha några extra fördelar och föremål så kan du skaffa den extra dyra Deluxe Edition-versionen.

Den stora fördelen med Deluxe Edition är att du får kommande expansioner som en del av priset du betalar. Det är två expansioner planerade – Night Springs Expansion och Lake House Expansion.

Övriga fördelar är olika utseenden för karaktärerna och deras vapen. Inte direkt mycket att betala extra för i vår mening. Expansionerna däremot kan vara värda sina kronor.

Deluxe Edition-versionen kostar ungefär 33 procent mer än standardutgåvan på Xbox och Playstation. På PC är det lite bättre, här är det bara 19 procents skillnad.

Om du inte vill köpa den dyra versionen direkt så kan du köpa standardutgåvan först och lägga några hundralappar på att uppgradera spelet sen. Tänk bara på att det blir snäppet dyrare i längden.

Då minskar Alan Wake 2 i pris

Den som hoppades på att spelet skulle bli billigare under Black Friday eller Black Week blev gruvligt besviken. Spelet släpptes den 27 oktober vilket är på tok för sent på året för att vi ska se en kraftig prissänkning redan nu.

Om du vill köpa Alan Wake 2 till reducerat pris så får du vänta till mellandagarna som tidigast. Har du tur kan det bli mindre prissänkningarna innan dess. I värsta fall får vi vänta en bit in i 2024 innan spelet blir billigare.

Tänk på att de officiella spelbutikerna för Xbox och Playstation alltid dröjer längre med rabatter än PC-versionen.

Spara pengar med Allkeyshop

Allkeyshop samlar priser från en mängd tredjepartssäljare som Kinguin, Eneba, GAMIVO och G2A. Det är inte lika säkert som att köpa från officiella butiker, men om du öppnar plånboken så blir den inte lika tom som med Xbox Store eller Playstation Store.

Billigast är om du köper Alan Wake 2 på ett konto vars inloggningsuppgifter skickas till dig efter köpet. Bäst (men inte billigast) är att köpa en CD-nyckel som du kan använda för att lägga till spelet på ditt eget konto.

Tänk på att Allkeyshop ofta är mycket billigare än de officiella butikerna, men långt ifrån alltid. Håll koll på priserna och var noga med att jämföra priserna innan du slår till. Skiljer det några tior så rekommenderar vi alltid att du köper från officiella återförsäljare istället.

Min erfarenhet med Alan Wake 2 på Allkeyshop

Mitt första intryck var positivt. Jag såg att Deluxe Edition-utgåvan för Xbox Series X/S fanns att köpa för 66 euro på Kinguin, vilket omräknat blir cirka 755 kronor. En nätt besparing på 125 kronor, trots att euron är stark jämfört med den svenska kronan.

Dessvärre blev det snabbt en mycket sämre upplevelse när jag väl köpte på köpknappen. Priset hoppade plötsligt till 76 euro, eller 869 kronor. Nu är det plötsligt dyrare än på Xbox Store.

Det slutade med att jag inte köpte via Kinguin och Allkeyshop, utan väntar på att priset ska gå ner i de officiella butikerna istället. Vem vet, mellandagsrean kanske ger oss några kronor lägre pris.

FAQ

Hur mycket kostar Alan Wake 2 för Xbox?

Priset den 25 november 2023 var från 660 kronor. Det är lika mycket som när spelet släpptes.

Hur mycket kostar Alan Wake 2 för Playstation?

Priset den 25 november 2023 var från 660 kronor. Det är lika mycket som när spelet släpptes.

Hur mycket kostar Alan Wake 2 för PC?

Priset den 25 november 2023 var 549 kronor. Det är lika mycket som när spelet släpptes.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.