Philips Flip & Juice – mixer och råsaftcentrifug

Philips Flip & Juice

Philips Flip & Juice är en ny blender med juicefunktionen. En höghastighetsmodell med fler funktioner än de flesta andra blender-modellerna på marknaden idag. Den är också nämnvärt dyrare än det mesta vi har sett hittills i kategorin.

Det här är unikt med Philips Flip & Juice

Det som får Flip & Juice att sticka ut är kombinationen av en höghastighetsmixer med råsaftscentrifugering.

Blendern kan göra två typer av juice. Den ena är klar dryck och den andra är juice med fruktkött.

Den klara juicen får du från frukter som är mjuka och saftiga; exempelvis apelsin, ananas och vindruvor. Vill du ha fruktkött i juicen så väljer du lite torrare frukter eller grönsaker som äpple, päron, morötter och selleri.

Viktigt att tänka på med Philips Flip & Juice är att maskinen bara är anpassad för att pressa frukt och grönsaker. Om du försöker göra varm soppa exempelvis så kan du skada enheten.

För juice och smoothie

Philips Flip & Juice kan inte bara göra juice. Den fungerar utmärkt till goda smoothies också.

Eller varför inte göra soppor, såser, nötsmör och andra godsaker? Tänk bara på att tjockare vätskor kan täppa till tratten enligt Philips, så följ instruktionerna noga.

Så mycket kostar Philips Flip & Juice

Priset på Flip & Juice är knappast något att fnysa åt. Det rekommenderade priset är 4 690 kronor inklusive moms, men du kan skaffa modellen hos andra återförsäljare för tusenlappar mindre.

Prisjakt listar Flip & Juice från cirka 3 300 kronor idag.

Tänk på att priset ändras beroende på vilka tillbehör du vill ha och vilken variant av Flip & Juice du köper. Samtliga varianter heter ”Flip & Juice HR3770”.

Beroende på vilken variant du köper så kan den heta HR3770/00 eller HR3770/10.

Philips Flip & Juice

Skillnaden på HR3770/10 & HR3770/00

HR3770/10

  • Flip & Juice-teknik
  • ProBlend Ultra-teknik
  • NutriU-appen
  • Snabbvalsprogram
  • Tritan-drickmuggar

HR3770/00

  • Flip & Juice-teknik
  • ProBlend Ultra-teknik
  • NutriU-appen
  • Snabbvalsprogram

Den stora skillnaden mellan de båda varianterna är att den dyrare har tillhörande Tritan-drickmuggar.

Tritan är ett plastmaterial som är värmebeständigt och livsmedelsgodkänt. Läs mer om det i Prisjakts blender-artikel här.

FAQ om Philips Flip & Juice

Hur mycket kostar Philips Flip & Juice?

Priset ändras regelbundet, men i skrivande stund går Flip & Juice att skaffa från cirka 2 400 kronor.

Varför är juicemaskinen svår att fästa på Flip & Juice?

Om lufttrycket är för högt inuti maskinen så är det svårt att montera mixerbehållaren. Öppna droppstoppet så att lufttrycket i mixerbehållaren lättar. Det gör du genom att dra ut droppstoppet från basen, väntar en liten stund och sen trycker in den igen.

Hur använder jag pulsfunktionen på Flip & Juice?

Det beror på vilken variant du har.

Kolla på typskylten efter datumkoden. Om datumet är före ”2315” så trycker du på ”P” på panelen så att pulsfunktionen aktiveras direkt.

Är datumkoden efter ”2315” så trycker du på ”P” på panelen för att aktivera pulsläget och därefter vrid reglaget för att starta bearbetningen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.