Skräckspelet ”Fort Solis” släpps till PC, PS5 och Mac

Fort Solis

Skräckspelet “Fort Solis” kommer till PS5, PC och Mac den 22 augusti. Spelet har flera tunga röstskådespelare bakom sig och stilen vara influerad av spel som ”Until Dawn” och ”Firewatch”. Spelet utvecklas av spelstudion Fallen Leaf.

Fort Solis handlar om ingenjören Jack Leary och hans upplevelser på en gruvbas på planeten Mars. Mystiska händelser tvingar Jack att undersöka klaustrofobiskt trånga passager och ta reda på hemligheter som vi inte är säkra på att han vill veta.

Spelet använder sig av spelmotorn Unreal Engine 5 och ser av trailern att döma riktigt bra ut.

Unreal Engine 5 är designad för att fungera optimalt på nya generationens spelkonsoler och speldatorer. Det betyder att vi (förhoppningvis) kan se fram emot bra prestanda, grym grafik och funktioner som till fullo nyttjar kraften i moderna maskiner.

Röstskådespelarna som är med är bland annat Troy Baker (Joel, The Last of Us), Roger Clark (Arthur Morgan, Red Dead Redemption 2) och Julia Brown (Ecgwynn, The Last Kingdom).

Spelet släpps som ovan nämnt den 22 augusti. Initialt kommer spelet till PC, Mac och Playstation 5. Det finns en plan att lansera spelet till Xbox Series X/S vid ett senare tillfälle, men håll inte andan inför en lansering riktigt än.

FAQ om Fort Solis

När släpps Fort Solis?

Den 22 augusti 2023.

Var kan jag spela Fort Solis?

PC, Playstation 5 och Mac.

Släpps Fort Solis till Xbox?

Ja, men först vid ett senare tillfälle. Det är inte fastställt när i skrivande stund.

Vad handlar Fort Solis om?

Ingenjören Jack Leary som besöker en gruvbas på planeten Mars för att undersöka en rad mystiska händelser. Spelet har influerats av populära spel som Until Dawn och Firewatch.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.