Apple chockhöjer priset på iCloud-lagring med 45 %

apple-icloud-cloud-logo

Apple höjer priset på iCloud-lagring med upp till 45 procent. Om du vill fortsätta använda molnlagringstjänsten så behöver du öppna plånboken lite mer än tidigare. Här är allt du måste veta om prishöjningen.

Hur mycket kostar iCloud-lagringen efter höjningen?

  • 50 GB: ökar från 9 kronor till 12 kronor (+33 procent)
  • 200 GB: ökar från 29 kronor till 39 kronor (+35 procent)
  • 2 TB: ökar från 89 kronor till 129 kronor (+45 procent)

Dagsaktuella priser hittar du på Apples supportsida för iCloud.

Som priserna indikerar så är det en rejäl höjning med 33 till 45 procent. Samtidigt är det inga fantastisummor vi pratar om. Att betala 12 kronor för 50 GB lagring är inte direkt dyrt. Inte heller 39 kronor för 200 GB eller 129 kronor för 2 TB.

Med det sagt så är iCloud i ett svep dyrare än Google Drive, men Dropbox är fortfarande snäppet dyrare med 140 kronor per månad. Apple har alltid varit snäppet billigare, men nu är de antingen dyrare eller nästan i kapp konkurrenterna.

Dropbox Logo 2019
Dropbox 2 TB molnlagring är nu 29 kronor billigare än Apple iCloud.

Varför höjer Apple priset på iCloud-lagringen?

Apple har höjt priserna på flera marknader de senaste månaderna. En anledning till att priserna i Sverige ändras har med den försvagade kronan att göra.

Samtidigt ser det inte ut som att andra tjänster från Apple får samma prishöjning. Åtminstone inte riktigt än.

Det har inte pratats något alls om att Apple One skulle prishöjas, vilket är tacksamt, då iCloud-lagringen ingår. One-tjänsten kostar idag 199 kronor för nivån ”Personligt” med 50 GB lagring och 249 kronor per månad för ”Familj” med 200 GB molnlagring.

FAQ om prishöjningen på iCloud

Hur mycket kostar iCloud-lagringen efter höjningen?

De nya priserna är följande:
50 GB: 12 kronor / månad
200GB: 39 kronor / månad
2 TB: 129 kronor / månad

Varför höjer Apple priset på iCloud-lagringen?

Apple har höjt priserna på flera marknader de senaste månaderna. En anledning till att priserna i Sverige ändras har med den försvagade kronan att göra.

Vad kostar konkurrenterna till Apple iCloud?

Google Drive kostar 99 kronor / månad för 2 TB lagring och Dropbox 2 TB kostar lika mycket. Det är 23 procent mindre än Apple iCloud.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.