Prenumerera på Meta Quest VR-spel med Quest+

Meta Quest 3

Meta har släppt en prenumerationstjänst för VR-spel till Quest-serien. Tjänsten omfattar alla nyare Quest-modeller och heter Quest+. Priset är ungefär hundra kronor per månad.

Quest+ är en tjänst som har inspirerats av vad Microsoft erbjuder för Xbox-serien och Sony för Playstation-konsolerna. Du betalar för två gratis spel per månad och kan använda dem så länge du är prenumerant.

Om du slutar betala av någon anledning och prenumerationen löper ut, då förlorar du återkomsten till alla spel som skaffats via Quest+. När du börjar betala igen så finns alla spelen kvar och väntar på dig.

Meta Quest+ kostar 85 kronor per månad

Priset är 85 kronor per månad eller cirka 640 kronor en helårsprenumeration.

Enligt Meta så ger prenumerationen en genomsnittlig besparing på 37 procent jämfört med att köpa alla spelen du får separat. Dessutom ökar värdet på spelbiblioteket över tid. Ju längre du är prenumerant, desto fler spel har du tillgång till.

Det kan jämföras med Xbox Game Pass Ultimate som kostar 135 kronor per månad och Playstation Plus som kostar från 95 kronor per månad. Skillnaden i antal spel är så klart överväldigande, men det är ändå en kännbar skillnad i pris.

Kom igång med Meta Quest+

För att använda Quest+ så krävs ett nyare VR-headset från Meta. Modellerna som omfattas och har stöd är:

Meta Quest+ finns i Sverige. Du kan se och skaffa alla spelen, men alla priser som visas är framför allt i amerikanska dollar.

FAQ om Meta Quest+

Hur mycket kostar Meta Quest+?

85 kronor per månad eller 640 kronor för ett helår.

Finns Meta Quest+ i Sverige?

Ja, tjänsten finns i Sverige.

Vilka VR-headset fungerar med Quest+?

Meta Quest 2
Meta Quest 3
Meta Quest Pro

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.