Pocket lämnar Kobos e-boksläsare / läsplattor

kobo clara 2e 2022
Foto: Kobo

Om du använder Pocket för att spara information och använder tjänsten med en e-boksläsare från Kobo så har vi tråkiga nyheter.

Pocket meddelar att de lämnar Kobos ekosystem med e-boksläsare. Tillverkaren kommer att skicka ut en uppdatering som tar bort Pocket helt från den inbyggda mjukvaran.

Ökar säkerheten för Pocket-användarna

Anledningen är att Pocket skruvar upp säkerheten för användarna. Påstår det själva åtminstone.

För att ge användarna ytterligare säkerhetsfördelar kommer alla Pocket-konton, inklusive de som använder Apple & Google-autentisering för att logga in, att migreras till Firefox-konton från och med 11 juli 2023.

Den 11 juli 2023 migreras alla Pocket-konton till att bli Firefox-konton. Det gäller oavsett om du loggar in med mejladress eller via ditt Apple/Google-konto.

Och eftersom Kobo-läsplattorna inte stöder Firefox-konton så fungerar inte Pocket överhuvudtaget.

När migreringen är klar så kan du aktivera ett extra säkerhetslager med 2FA-koder så att obehöriga inte kommer åt ditt konto ens om de har rätt lösenord. Det stöds även återställningsnycklar så att du kan

Den outtalade anledningen till kontoöverföringen har också med en händelse 2017 att göra. Då köpte nämligen Mozilla, moderbolaget bakom webbläsaren Firefox och mejlklienten Thunderbird, bolaget Pocket.

Tidsramen för borttagandet

Alla Pocket-konton migreras den 11 juli 2023.

För att du ska kunna fortsätta använda ditt Pocket-konto måste du logga in med ett Firefox-konto senast den 15 augusti 2023.

Du har fram tills dess på dig att fortsätta använda Pocket-kontot på din Kobo-platta. Eller fram tills Kobo bestämmer sig för att skicka ut uppdateringen till din läsplatta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.