Filmen Leave The World Behind släpps på Netflix

Filmen ”Leave The World Behind” släpps på bio den 22 november. Efter det kommer den till filmtjänsten Netflix – och gissa om vi är taggade på premiären.

Vad handlar ”Leave The World Behind” om?

Berättelsen i filmen handlar om de två huvudkaraktärerna som spelas av Julia Roberts och Ethan Hawke.

Deras värld kraschar totalt efter att en serie cyberattacker slår ut viktiga och känsliga system över hela USA.

Händelserna får paret att inse hur deras tillvaro snabbt är på väg att förändras radikalt i takt med att USA förvandlas till något ur Mad Max-seriens kaotiska, apokalyptiska värld.

De måste nu kämpa för sitt liv samtidigt som de försöker förstå vad som händer och varför.

Beskrivningen till ”Leave The World Behind”

En tilldragande roman om två familjer, främlingar för varandra, som tvingas samman under en lång helg som gått fruktansvärt fel.

Amanda och Clay beger sig till ett avlägset hörn av Long Island i förhoppningen om en lugn paus från livet i New York City, kvalitetstid med sin tonårsson och dotter samt en smak av det goda livet i det lyxiga hem de hyrt för veckan. Men med ett knack på dörren sent på natten bryts förtrollningen. Ruth och G. H., ett äldre par som påstår sig äga hemmet, har anlänt dit i panik. Dessa främlingar säger att ett plötsligt strömavbrott har svept över staden. Utan någon annanstans att vända sig har de kommit till landet i sökandet efter skydd.

Men med TV:n och internet nere, och ingen telefontjänst, är fakta okända. Ska Amanda och Clay lita på detta par, och vice versa? Vad har hänt i New York? Är semesterhemmet, isolerat från civilisationen, verkligen en säker plats för deras familjer? Och är de säkra från varandra?

Filmen bygger på en bok av samma namn

Filmens berättelse bygger på en bok av samma namn, skriven av författaren Rumaan Alam.

Boken är inte den bäst betygsatta om man kolla recensionerna på exempelvis Goodreads. Där stannar den på låga 3.18 av 5.0 med nära 19 000 recensioner och 125 000 betyg. Ouch.

Recensenten Cindy skriver att boken är bäst anpassade för läsare som föredrar avskalad skräck med begränsad fokus på acton och mer på subtila känslor av fruktan och obehaglighet.

En annan recensent kallad Nilufer skriver att boken påminner mycket om Jordan Peeles ”Us” och att den är klaustrofobisk, mörk, kvävande och apokalyptisk.

Och en tredje som heter Andi skriver kort och enkelt: ”vad fan betalade jag pengar för att läsa”?

Det finns så klart en hel del positiva röster också. JanB säger att hon läste boken i två sittningar, och när hon inte lästa den så tänkte hon på den istället. Hon säger att boken har atmosfär, att den är karaktärsdriven och tankeväckande.

När har ”Leave The World Behind” premiär?

Filmen har premiär på bio den 22 november och släpps på Netflix redan den 8 december.

Filmtips: The Net

Om du vill se en gammal klassiker med Sandra Bullock i huvudrollen så rekommenderar vi The Net, eller Nätet som den heter på svenska.

Filmen handlar om datorexperten Angela som av misstag råkar avslöja ett allvarligt säkerhetshål i känsliga system. Snart måste Angela fly för sitt liv när de som ligger bakom säkerhetshålet gör allt för att stoppa henne.

Läs mer om The Net här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.