The Net (Nätet) visas på Netflix – hackerfilm med Sandra Bullock

The Net
Foto: Netflix

Filmen Nätet med Sandra Bullock finns just nu att strömma på Netflix. En film från 1995 som gav de som inte redan var teknikfrälsta rejäl skrämselhicka.

Nätet handlar om datorexperten Angela Bennett som råkar avslöja allvarliga sårbarheter i känsliga system efter att ha analyserat en bugg. Sårbarheter som används av kriminella till att skaffa sig makt och pengar – och för att mörda de som står i deras väg.

När Angela förstår vad hon har hittat så utsätts hon och de få vänner hon har i sin närhet för livsfara. Helt plötsligt kan hon inte lita på någon och hela hennes liv vänds upp och ner

A computer programmer stumbles upon a conspiracy, putting her life and the lives of those around her in great danger.

Filmen har idag fler än 68 000 omdömen på iMDB och ett snittbetyg på 5.9 av 10. Även om filmen har ett relativt lågt betyg så tycker vi att den är sevärd, om inte annat för att den ger en inblick i datorvärlden på den tiden och hur absurt det ser ut för de som växt upp med moderna prylar.

Om du vill se en annan hackerfilm från samma år som är betydligt mer ”over-the-top” så kan vi rekommenderas Hackers. En film som har en annan stjärna – Angelina Jolie – och som är betydligt mindre verklighetstrolig (men mycket underhållande). Hackers går inte att strömma på Netflix, utan kan hyras eller köpas, bland annat via SF Anytime för några tior.

Se The Net / Nätet på Netflix här

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.